Den 28 mars 2009 började jag sleeva insidan av Emelies underarm och insida överram. Vilket ju är ett ganska ovanligt sätt att bygga en tatuering på, men eftersom hon redan hade ett motiv som skulle fixas till på insidan av underarmen, fungerade det som en bra lösning.

Motivet som fanns där sedan innan var en klippdocka som kunden i fråga hade designat själv, men inte fått utfört riktigt som hon hade velat. Och nu, nästan ett år senare, är vi klara med den explosion av tjejgrejer som trängs på Emelies hud.

Innan (stjärnor inte heller gjorda av mig):

dscn3248

Efter:

1058_f1060_f1061_f1062_f

På tal om det så började jag precis på just ett sådant projekt i veckan, på en bekant till mig som heter Josefin. Även hon saknade mer solida färger i sin tatuering som var väl utförd - men lite matt i färgerna. Nu under första sittningen satsade vi på att göra klart partiet under banderollen helt klar, med tjocka ytterkonturer på döskallen och blommorna, och en mer intensiv nyans av rosa i blommorna.

Blommorna ovanför banderollen hann också få tjockare linjer, men där syns fortfarande den gamla nyansen av rosa som väntar på tillfixning. Nästa gång pratade vi om att göra banderollen i turkost eller mint. Men det får bli en cliffhanger sålänge!

Innan:

img_7572img_7573

Efter:  

img_7582img_7587