Uncategorized


Så äntligen var det dax för vildsvinspremiär! Det blev Ellen, en mycket trogen kund hos mig på sistone, som nappade på idén med den livsbejakande galten och dess druckna världssyn.

Grattis till henne och tack ifrån mig och Edward!


l_a4ccc0cc5c234870b6a7f15842ab3804

Stephan Mendel-Enk klagade i senaste Metro om hur svenska rubriker är så bristfälliga i sin utformning så jag drog till med den här vitsiga godingen. Som för att dra mitt strå till stacken.

Veckan som gick tuktades med just grenformationer av olika slag, såpass att det har blivit svårt att variera! Som tur är har det varit väldigt olika teman så med hjälp av de andra elementen och en annan typ skuggning har det funkat fint ändå. Pjäsen nedanför påbörjades i förra veckan som en drop in kan man säga, då tiden annonserades på vår “Kalender”-funktion på hemsidan. Det är en sjukligt smart grej där man kan se om det har blivit några avbokningar, mot förmodan att ingen hunnit ringa och paxa dem ännu. Så håll utkik där!

Kul att se att den fungerade iallafall, och att en så rolig grej blev bokad.                                Fortsättningen tar vid först i april, om det inte blir några fler avbokningar dvs.


gren-11
gren-21gren-31

Ett annat grenigt projekt som startades redan dagen därpå är den här smalare, kanske lite mindre uppmärksammade versionen av Buddah. Här sedd i statyform i en lund där det senare ska virvlas av körsbärsblommor under en sol som man fortfarande anar trycket av ute på axeln.

l_533ce5f0a1b24674a35de5b18fecabb8-11

Sedan mitt allra första lejon på studion har jag fått förvånansvärt många förfrågningar på just lejon i bokningspärmen. Jag har blivit “Lejontatueraren” med folket. För att göra sig lustig över detta (och kanske lite för att vara snäll) beställde Emil en linjemaskin till mig från OZARK IRON - komplett med texten “MASTER” och ett lejon på nyckeln. En del att leva upp till, medandraord.

Till ämnet hör att jag senast i tisdags tog mig an ett lejon i färg, också den här gången i verklighetstroget stuk. Pratade med Erik och Marika angående tillvägagångssättet för tatueringen innan avsatt tid för att få lite mer kött på benen, och blev bl.a rådd att hålla mig ifrån alldeles för oranga nyanser (för att inte riskera att katten blev allt för lik en tiger). Så istället höll jag mig till bruna, beiga och gula skalor och koncentrerade mig på att inte överarbeta motivet. Ögonen lämnade jag i hudfärg för att få kontrast mot allt det vita. Det du Simba!

l_fbb94ad19d264a85829ed719c232fb8dl_079da44d1e884c2f89cb32a479c659dbl_8f559f06c3084a97a9a03278610d9737

På tal om körsbär så kom det in en tjej som hittat studion genom min blogg, för att boka tid för en riktigt tjejig liten sak på underarmen. Hon hade själv komponerat ihop orginalskissen och bad mig göra något liknande med den som utgångspunkt. Som vanligt fann jag tid att klämma in lite filmtips mellan våra meningsutbyten, och om du läser bloggen än så kan jag tipsa om att det var “Hedviq and The Angry Inch” vi talade om, men som jag glömde att skriva ner. Om det finns något samband mellan tatueringen och filmen ids att finna för den som letar (ledtråd: nej).

cherryangel-1

Lördagen förde också med sig goda ting, efter mycket om och men med placering och motiv slog vi en riktig homerun med en skyddsängel på sidan revbenen på en kille. Ängeln blev inte helt klar som ni ser, och kollar man efter ser man ett radband fortfarande skymtande ifrån stenciltrycket som kunden valde bort. Hoppas ändå att hon för med sig lycka till Peter, som pluggar utanför länet för att utbilda sig till polis.

l_1c609d81b27c45f7bdedd94d84b3b4261

Slutligen vill jag presentera min senaste skiss som jag tänker pracka på första bästa som är intresserad, det är en idée jag gått och grunnat på ett tag nu och som jag äntligen tagit mig tid att rita. En pilottjej av bästa girlpowerkaliber. Enjoy!

Idag gjorde vi klart diabeteselefanten på Johanna och den blev himla tjusig! Det är coolt när man märker att man blir snabbare utan att man behöver kompromissa med kvalitén slutresultatet, och så kändes det verkligen idag. Färgval och så kanske jag inte behöver beskriva - dom är i stort sett precis som på orginalskissen och hur det blev i praktiken syns ju på bilderna, men undrar ni något så får ni självklart fråga. 

3-elefant1-elefant2-elefant

Jag och Marika pratade för ett tag sedan om hur man inte alltid behövde få inspiration från andra tatueringar och tatuerare i sitt konstnärliga skapande, och jag kom att tänka på en sagobok som fanns hos min styvmors mor när jag var liten. “Sagan om det lilla Hinden” heter den och är en väldigt rörande berättelse om frihet, skriven av Elsa Beskow på 20-talet        någongång. Googlat snabbare än blixten och det beställdes hem ett ex med en gång!

img_0009

Emil och jag bor förövrigt skuldbeläggande nära en serietidningsbutik som också säljer böcker och olika typer av leksaker, så det borde man väl ta sig an nästa lediga stund.

HEJHEJ BLOGGEN. Nu är vi tillbaka igen efter en välförtjänt semester, jag har varit i Dalarna med Emils familj över julen och i Prag med vänner över nyår. Det var första gången i Prag för mig och första gången på LÄNGE i en flygplansstol. Fyllde 22 år där uppe i luften och överlevde flyget så oddsen ser bra ut för att man ska bli 23 också en vacker dag (kanske ännu mer om jag inte flyger så mycket?).

dsc01697l_b774116ece514180bc62a9982b452d9dl_606461a2a24c471d93e4644c5caad61e

Innan semestern så färdigställdes den gitarrspelande sockerskallen. Det var ju inte så mycket kvar som skulle fixas till så vi hann med lite piffning av en gammal tatuering jag gjort på honom (not seen here). Ovan ses summan av kardemumman …

Ett annat projekt som lämnats lite halvöppet var ju fredsduvorna med kvisten emellan. Kunden var inte säker på om hon ville ha färg i eller inte, men jag hade en lucka rätt sent på tisdagen den 6:e så vi klämde in det där. Kvisten gjorde vi i tre olika nyanser av grönt och bären var rosa och röda sedan innan. Även de båda turturduvornas ögon fick sig en varm gul ton. 

l_e4d414e75c98481e9e543c537503c9e4

Och slutligen till dagens huvudakt, sjömanspinuppan. I det här fallet önskar kunden i fråga sammanknyta tatueringarna på sin vänsterarm i ett tema, och har sedan tidigare ett skepp på överarmens utsida. Denna gick mestadels i rött och svart, så valde att göra henne till rödtott.


 

En bild säger mer än tusen ord och ingen orkar ju läsa tusen ord nu för tiden så här har ni några trevliga bilder från i fredags och lördags. Den första här nedan är gjord idag och är även anledningen till att jag inte är på PGs 30årsgalej just nu FÖR JAG ÄR SÅ TRÖTT. Det är en Rallyängel-pinuppa (såklart!) som sportar texten “Don’t Drive Faster Than Your Guardian Angel Can Fly” (eller iaf såmycket vi hann skriva av det idag).

Det är en så fantastisk idée att man skulle kunna tro att det var jag som kommit på den, men det är faktiskt kunden som kommit på konceptet i dethär fallet. Håret ska bli guldblont, därför är det alltså linjerat i orange och att läpparna gör sig bäst utan svarta konturer är något jag snappat upp genom att tjuvlyssna på Marikas prat från andra sidan rummet under veckan. 

nummer-2

 I fredags fick jag sms från Cissi som ville boka in en tid för att trolla bort en gammal synd och fd. födelsedagspresent i ljumsken, så efter jobbet sågs vi på Sejdeln av någon anledning för att skissa lite tillsammans och känna oss gamla. Får se till att boka in det så det blir av också, det vore skitkul att tatuera henne igen! Tidigare på dagen hade jag fått äran att tatuera ett par som ville göra liknande motiv med vissa, små ändringar. Dom fick varsin ros i gråskala, taaadaaa:

imgp2043l_1043d58a395e4352b5d1be53bb9fba78

Annat bra som har hänt är det engelska skrivbordet. Det engelska skrivbordet har hänt! Det som jag har suktat över hos antikhandlaren i Uddevalla är numera säkert i mitt förvar och gör alla möbler i vardagsrummet fullständigt motbjudande i jämförelse. Åh jag har det bästa skrivbordet. Och självklart är det ännu finare nu när jag vet att någon annan ville ha det men jag hann före. Imorgon är jag ledig och då ska jag gotta mig med att hamra upp saker på väggarna, rita en massa som har deadline snart och köpa typ tusen små lampor från SecondHandBörsen vid Masthuggstorget. 

imgp1412