Fler pågående jobb

Carolina har varit med på bloggen förut så jag skriver inte mer här, utan publicerar helt enkelt de senaste fotona.

carolina09082251carolina09082221carolina09082211

carolina09082231
divblogg09082531divblogg09082521Fredj skrev jag om förra veckan. Han har nu hunnit in för en sittning till på sin coverup.


divblogg09082591divblogg09082581divblogg09082571Daniel var inne för att fortsätta sin hyllning till sina systrar. Han har två systrar, så hästen i bakgrunden är där av den enkla anledningen att dessa båda systrar har hästar och ridning som primära intressen. För att förtydliga för er som kanske trodde något annat, eller bara kanske ville göra er lustiga 🙂

clu30609cluclulandIgår hade jag Kristoffer hos mig. Uppdraget var en tatuering med tema från ett gammalt Japanskt arkadspel, sedermera Nintendos Famicom, eller NES som konsolen ju heter i Europa. Spelet i fråga är Clu Clu Land. Namnet är en romanisering av den japanska orginaltiteln Kuru Kuru Rando (när orden uttalas i Japan så låter det alltså ungefär ”Clu Clu Land), som tydligen refererar till något som går runt, runt. Lustigt. Jag laddade ned en emulator för att minnas hur spelet fungerade och måste säga att spelmekaniken åldrats mycket väl. Det är fortfarande väldigt skoj. Med lite enkel efterforskning insåg jag att spelet faktiskt handlar om en blåsfisk som letar efter skatter medan hon (det är tydligen en tjej vid namn Bubble) jagas av två sjöborrar. Med hjälp av en spritekarta och ett av orginalomslagen till spelet skissade jag upp en egen tolkning av tevespelets innehåll. Så här långt hann vi under första sittningen.

cluclu3cluclu2cluclu1cluclu5
För någon dryg vecka sedan satt jag på ett fik och skissade, varpå jag lade upp en del på bloggen med hjälp av min iPhone, mest för att det är skoj att rapportera direkt från ”fälet”. Båda skisser var som jag då skrev studier inför två stundande arbeten. Det här blev resultaten, eller i alla fall så långt vi hann efter första sittningarna.

timmy09082221timmy09082211timmy09082231Timmy har jag tatuerat en gång för många år sedan. Den här gången ville han upp i storlek och önskade sig ett japanskt tema som lånar delar av dels gammal klassisk tryckkonst, samt mer moderna serier. Tatueringens nedre hälft ska spegla en gammal tradition medan den övre gestaltar en modern stad.

divblogg090825111divblogg090825121Elinor hade olika önskemål om blommor på sin ena sida, från höften upp mot revbenen. Till slut bestämde hon sig för Luktärt och Iris i en kombination. Min ursprungliga skiss hade en mer komprimerad utformning och lite annorlunda dekoration. Blommorna ska gå i mörka röda färger.


3 svar på “Fler pågående jobb”

  1. Skoj Thomas. Jag är också intresserad av fortsättningen 🙂 Ska ned till Malmö i helgen. Vore skoj att kika in på studion om det är möjligt?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *