Arbeten i Februari; del 3 – Det andra

Ja, så till de sista fotona. Det här är alltså ett urval av jobb utförda i Februari, som inte faller under de tidigare kategorierna ”damer” eller ”växter”.

01mars0925Esme har varit hos mig för sin andra sittning på bröstet. Vi är ute efter en typsik mexikansk känsla – Esme har tidigare gjort en madonna på hela ena smalbenet hos mig – men jag har samtidigt ansträngt mig för att försöka ge motivet en egen touch för att inte försvinna in i den mängd mexikanska skallar som gjorts och setts i tidningar och på kroppar. Temat för motivet är klassiskt: ”De dödas dag”, alltså den Mexikanska högtid i anslutning till Alla Helgons dag, varpå man högtidhåller sina avlidna nära och kära. Förutom blodet i timglaset kommer vi stänka en del ”blod” runt de centrala delarna av motivet. Fjädrarna bakom och ovanför skallarna ska skimra som riktiga tuppfjädrar när vi väl är klara.

01mars0917

Jag har tidigare tatuerat Hannas vänstra vad (som för övrigt är en coverup). Uppdraget den här gången är att i någon mån matcha och väga upp hennes högra vad mot den vänstra med utgångspunkt i hennes önskan att få en MyLP och ett fälgkors med i motivet.

 

 

 

 

01mars091601mars091501mars091401mars0913Anders har nyss fått sin son till världen. Kort därefter anslutade vi det här arbetet som påbörjades för något halvår sedan och som i någon mån ska kommemorera tillkomsten av den nya familjemedlemmen.

 

 

01mars091101mars0912Niclas hade en egen skiss med sig som jag använde som riktlinje när vi skissade upp hans motiv. Jag tror inte att jag behäver gå in i detaljer för att ange bakgrunden till motivet; texten säger det mesta. Ett par timmar till, och sen är detta motiv klart.

 

 

 

 

01mars091Micke och Nina känner jag sedan länge. Här i min blogg är Micke mer känd som Forss. De gifte sig med varandra för ett år sedan. För att visualisera sina äktenskapliga band bad de mig, utifrån några referenser de mailade mig, att teckna och tatuera varsitt lås åt dem. Jag förslog att låsen skulle skilja sig något åt fast fortfarande vara ett uppenbart ”par”, men att bådas nyckelpar skulle vara likadana. Förslaget gillades, och här intill syns resultatet strax efter avslutat jobb.

 

 

 

01mars092601mars092701mars0928Rahm gillar Lucasarts gamla peka och klicka äventyr. Det gör även jag, så när han dök upp på invigningsdagen av vår nya lokal i November förra året och ville boka en tid för en överarm tillägnad allas vår ”odöda favoritpirat” LeChuck så var det bara att boka arbetet med en gång. Scenen kommer ljussättas dramatiskt med glödande sken, långa reflexer och djupa skuggor.

 

 

 

01mars093501mars093401mars093301mars0932Jonas arm har varit med här i bloggen flera gånger förut, så jag skriver inte mer om den nu, annat än att vi börjar bli helt klara. En sittning till för de sista lämnade ytorna och lite finputsande. Sen är det dags för Jonas nästa, mycket spännande projekt: Ett stadssceneri över hela bröstet.

 

 

 

01mars094501mars094601mars094701mars094801mars0949Det har dröjt länge för mig att få upp alla dessa foton. Det kan jag konstatera nu när jag ser i mitt schema att Anton redan i veckan ska komma för sin nästa sittning. Här är i alla fall resultatet efter förra omgången. Underarmen är ett kollage av saker Anton vill ha med i sin tatuering, som jag sedan har skissat ihop i samråd med honom. Jag får alltså anledning att snart visa nya bilder från den stundande sittningen.

Jag har även passat på att uppdatera mitt galleri på hemsidan med några färdiga jobb. Flera av de senaste publiceringarna här på bloggen är också av färdiga tatueringar.  Jag föredrar dock att lägga upp foton av utläkta jobb på hemsidan och väntar därför i regel tills mina kunder kommer tillbaks för slutgiltiga foton. Jag anser att detta ger en mycket rättvisare och ärligare blid av arbetenas kvalitet, särskilt med avsikt på färgmättnad. Många hemsidor jag ser väljer att företrädelsevis lägga upp foton av nygjorda ej utläkta tatueringar som, när jag senare ser dem i levande livet, inte alls lever upp till de foton som publicerats på hemisdor, i forum och fysiska album. Det är ett lätt sätt att komma undan med snabbare färgläggning och ändå få skinande färgresultat i sina olika fotoalbum.

3 svar på “Arbeten i Februari; del 3 – Det andra”

  1. Tack Niklas; följ gärna utvecklingen av skallarna och mina andra motiv här på bloggen – uppdateringar följer med hyffsat jämna mellanrum.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *