Arbeten i Februari; del 2 – Växter och natur

På sistone har efterfrågan på motiv föreställande blommor och växtornamentik ökant märkbart, i alla fall för min del. Jag har inget emot det, då det passar min nuvarande riktning bra, och eftersom jag förösker at kontinuerligt utveckla nya renderingar av snarlika motiv. Jag hoppas dock att fokus snart skiftar från liljor, körsbärblommor och rosor till andra mindre exploaterade växtmotiv. Jag vill absolut inget ont säga om dessa fina blommor, men det finns ju så otroligt många andra arter vid sidan av dessa att studera och förkovra sig . Jag sätter gladeligen tänderna och nålarna i eventuella andra önskemål som aspirerande klienter kan tänkas formulera.

Nåväl, till projeken i fråga.

01mars09401mars093Först ut får bli Anders regnskogstema. Jag planerade detta motiv i huvudet långt innan jag satte mig ned för att skissa upp projektet. Redan när Anders formulerade sin idé om ett regnskogstema över ena sidan av överkroppen visualiserade jag mig ett motiv med en förgrund, en bakgrund, och en lite diffus mellannivå – något ur fokus – gärna med ett vattentema, exemplevis ett vattenfall. Tänkt, sagt och gjort. Resultatet ska förhoppningsvis bli en glänta omgiven av ett fallande vatten, med en öppning i bakgrundens krontak som blottar en vidsträckt och kullig regnskog. Det är upp till bevis antar jag. Projektet kommer följas upp regelbundet här på bloggen.

 

01mars0924Susannas tatuering är egentligen titeln på en bok av Bret Easton Ellis. Vid sidorna av texten ville hon ha varsin ros på höftbenen; enkelt och effektfullt.

 

01mars094301mars094401mars0942Carlolinas tatuering har varit uppe här i bloggen flera gånger nu, så jag säger inte så mycket mer än att nästa steg i projektet blir att färglägga röda glödande toner i askpartierna/virvlarna i på ryggens nedre hälft.

 

 

 

 

01mars095001mars095101mars0952Linas överarm är nu klar. Så fort hon kommer in för foton av den utläkta tatueringen kommer jag lägga upp dessa i mitt galleri på vår hemsida.

 

 

 

 

 

img_0155
Före
Före
Före
Samma sak gäller för Millies coverup som blev klar igår. Millie kom till oss med några tassavtryck på framsidan av höften och en klassisk svanktribal med en ros. Hon önskade få dessa  gamla motiv överäckta med ett blomsterarrangemang av liljor i gråskala med några tillhörande fjärilar. Den som vill studera skillnaden på nygjorda gråskalor och utläkta dito kan jämföra framsidan av moitvet (läkt) med baksidan (nygjort).

04mars09b104mars09204mars09304mars09404mars095

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

04mars09704mars096Jag har också hunnit med ytterligare en sittning på Nora; nästa gång ska vi göra klart blommorna och även mörka ned barken något.

Nästa inlägg kommer innehålla resten av senaste tidens arbeten, dvs de som inte faller under kategorierna damer eller natur.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *