Fråga nummer 3

Här kommer så fråga och svar nummer tre från undersökningen jag deltog i för ett tag sedan. Återigen, det är jag som svarar på frågan som en student ställt flera tatuerare i syfte att skaffa underlag till en uppsats. 

Fråga 1Fråga 2

Fråga 3: Upplever du/ni att tatueringar är mer accepterat idag? I så fall varför?

Mitt svar:

Ja, det är definitivt mer accepterat idag. Återigen är svaret komplicerat. En handgriplig anledning är det mediaintresse som konstformen uppiskat de senaste åren. Kändisars, inte minst folkliga idrottsutövares, tatueringar exponeras friskt i tryck, teve och i digitala media. Inte minst har ”tatueringsteve” avdramatiserat taturingar avsevärt. Jag är inget fan av dessa ”reality-såpor” då jag anser att de ger en skev bild av själva processen att planera och skaffa, respektive utföra, en tatuering, men något gott de gjort är att avdramatisera själva innehavet av tatueringar. Samtidigt hjälper en allmänt avdramatiserad syn på tatueringar själv till att ändra massans inställning till tatueringar. Ju fler som klarar av att stoltsera med sina tatueringar, desto fler medmänniskor kommer till insikt att det inte är så farligt och anorlunda med tatueringar. På det sätet skiljer det sig inte på något sätt från hur andra fördommar fungerar. Därför är det också bara en tidsfråga innan tatueringar kommer uppröra endast de mest ihärdiga och inskränkta motståndare. Dessa motståndare kommer antagligen alltid finnas kvar, om än som en väldigt liten skara.

Ett svar på “Fråga nummer 3”

  1. ser fram emot dagen då jag kan gå in på jobbet med hals och händer tatuerat och det inte påverkar vidare avancemang. Jag är för full acceptans i alla kretsar, det förändrar ju lixom inte det faktum att det tar sjukt mycket tid och pengar att fylla sin kropp, man måste vara jäkligt målinriktad och det är en kvalitet man bör lyfta fram på sin arbetsplats

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *