Effektivisering

Jag och Marika jobbar alltid på att skapa en bättre miljö i butikerna för såväl våra medarbetare som kunder Nu håller vi som bäst på att arbeta med att effektivisera våra arbetsflöden för att alla på studion ska kunna ge sina kunder ännu bättre service och uppmärksamhet än vi redan idag kan ge. Två stora förändringar i denna linje är på gång. Det första som händer är att vi redan nu i februari förlägger vår kontinuerliga lokalvård på en extern samarbetspartner. Det vill säga, på ren svenska, vi använder oss från och med tisdag av en städfirma för daglig rengöring av lokalerna, deras golv, ytor, toaletter etc. Genom att spara oss och våra medarbetare upp till en timmas arbetstid varje dag kommer vi kunna minska ned på eventuella försenade sessioner och därmed få ut mer effektiv tatueringstid.

Innan någon med tolkningssvårigheter och/eller attitydproblem 🙂 får för sig att lägga en sarkastisk kommentar angående ett tidigare inlägg som i förbifarten tog upp städning av lokaler, så vill jag påpeka att nämnda inlägg aldrig handlade om städning i sig. Det handlade de facto om att inte skaffa lärlingar för att slippa utföra sådant man inte själv vill göra. Det är inte samma sak som att vi tycker städning är den roligaste delen av våra arbetsdagar, och att vi inte instället skulle kunna utnytta den tid som åtgår till något som gagnar våra kunder bättre. Därför skaffar vi alltså nu denna tjänst. 

Nästa del i denna större framstöt av effektivisering är att inskaffa en IP-växel för vår telefoni. Vi undersöker i dagsläget förutsättningarna och kraven för en sådan lösning. Om allt går som det är tänkt så innebär det att vi återgår till ett telefonummer – som fungerar för båda butiker – men framför allt att samtliga medarbetare kommer ha sin egen anknytning med personlig röstbrevlåda som man redan vid kopplat samtal kan nå genom en klassisk talsvarsmeny (för person A tryck 1, för person B tryck 2, osv). Med denna telefonilösning kommer vi garanterat att kunna ge våra aktuella kunder, det vill säga de som vid ett givet tillfälle sitter i klientstolarna, bättre service, framför allt i form av färre korta och onödiga avbrott mitt i sessionen. Varje tatuerare kommer bara behöva tänka på att ansvara för de samtal som är ämnade för henne eller honom, vilket kommer minska antalet tillfällen vi svarar i telefon bara för att omedlebart lämna över luren till någon av våra kollegor. Vidare innebär personliga röstbrevlådor att det är enklare för var och en av oss att lämna samtal vidare till vår telefonsvarare då vi vet att ingen annan kommer lyssna av våra personliga meddelanden – något som annars lätt leder till att viktig information går miste eller förvanskas när den ska passeras från medarbetare till medarebetare.

Vi hoppas ni uppskattar att vi redan nu, och ännu mer så framöver, kommer kunna ge er bättre service än ni redan är vana vid.

Sist vill jag också använda ett av min kund Ralles favorituttryck, och säga att jag idag har förberett allt för ett ”Herrejösses”-inlägg med foton från nästan tre veckors jobb. Går allt som det ska dyker det inlägget upp redan imorgon. Missa inte det.

7 svar på “Effektivisering”

 1. anser själv att det är en giganstisk skillnad på att låta en lärling göra det mindre roliga jobbet(iaf tycker jag att städning inte tillhör min favvo syssla, varken hemma eller på jobbet!) som tar dyrbar tid och leja ut det på en städfirma som förhoppningsvis gör det bra/bättre och effektivt!
  antar i sammanhanget att rengörning av utrustning sköts av er i vanlig ordning efte/före avslutat jobb. eller tolkade jag för fritt nu?

 2. Antagandet Swahilibob gjort är självklart korrekt. Vi ansvarar fortfarande själva för rengöring och sterilisering (samt kassering när tillbörligt) av tatueringsspecifik utrustning i anslutning till vårt arbete.

 3. Bara för att jag nämnde för Marika ang ”det tidigare inlägg som i förbifarten tog upp städning av lokaler..”? 😉

  I övrigt schyssta idéer. Tänkte som Dojz att (bluetooth)headset kanske skulle vara nåt?

 4. Hej!

  Jag skulle vilja tatuera in ett namn på mitt ringfinger är detta något som ni kan tänka er att göra?

  Med vänlig hälsning Emma

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *