Påbörjade och pågående projekt

09januari15209januari15109januari153Bakgrunden på Carolinas rygg är nu skuggad. Dessutom hann vi teckna upp och skisslinjera den ljusa bakgrunden i motivets överkant. Härnäst kommer jag antagligen jobba vidare med färgerna i bakgrunden; framför allt en hel del eld. Fenix blir sannolikt det sista vi färglägger, men som vanligt kan planeringen komma att ändras allteftersom tiden går.

 

 

09januari15609januari15509januari15409januari157Det var inte länge sedan vi startade Johans skeppsbrott. I ett inlägg strax innan jul presenterade jag foton som visar den gamla tatuering som vi täcker över. Förra veckan skissade vi dit en kompass, lite mer rigg och det trasiga timglas som nu upptar armens insida.

 

09januari15909januari15809januari151109januari1510Edbom och jag ha fortsatt hans Reproman-arm. Vi har, som jag tidigare påpekat, valt att bygga in hans gamla tribaler i det nya motivet, snarare än att försöka täcka över dem.

 

 

 

 

 

09januari151209januari151409januari1513Ett annat projekt som fått sin fortsättning nu i veckan är Imeldas skräckprojekt. Vi siktar på riktigt klassiska karaktärer, någon stans mellan filmmonster och klassiska skräcksagor, i detta senaste fall en Varulv.

 

 

 

 

GeGeGe No Kitaro heter en japansk Anime baserad  på en serie (Hakabo Kitaro) av tecknaren Shigeru Mizuki som jag tidigare inte visste något om. När Roger bad mig att fixa ett collage över seriens huvudsakliga karaktärer satte jag mig ned och genomsökte internet på jakt avsnitt från den ursprungliga serien från 60-talet och remaken från 80-talet. Instruktionen var att aktivt undvika den senaste nytolkning som gjordes häromåret. Karaktärerna i denna senaste version bär tydliga Pokemon-tendenser och teckningarna har förlorat mycket av den charm som återfinns i de tidigare versionerna. Via internet lyckades jag hitta ett knappt tiotal avsnitt som jag använde mig för att sätta mig in i serien. Jag måste säga att serien är mycket underhållande och inspirerande. Karaktärerna som Mizuki skapat är baserade på s.k. yokai – en sorts andar, eller spöken – från japanska folksagor. Storyn kretsar kring huvudpersonen Kitaro och dennes far, död och återuppstånden som en ögonglob med armar och ben, och som bor i Kitaros hår. Tillsammans med några trogna vänner som också är andeväsen skyddar de människor och djur mot mindre vänligt sinnade yokai som på olika sätt försöker utnyttja de levande. Karaktärerna är fantastiska, och upptäkten av denna serie gör det klart för mig hur Tove Jansons karaktärer ur böckerna och serierna om Mumintrollen kunnat bli så populära i japan.

09januari151809januari151609januari151509januari1517Vi tecknade upp och linjerade underarmen, med syfte att under nästa sittning fortsätta motivet med mer illasinnade andar på överarmen. Vi ska då även bygga bort underdelen av rogers missprydande tribal längst upp på armen. Jag får anledning att längre fram här i bloggen återkomma till detta projekt.

9 svar på “Påbörjade och pågående projekt”

  1. Edbom: B28 kläder är under designande. Du kommer kunna läsa om dessa här på bloggen framöver. När de är klara så har ”KING” magasinet lovat att fota dig med bar underkropp iförd en av våra t-shirtar för just en ”frän”-artikel 🙂

    King of Kong är en fantastisk dokumentär som jag rekommenderar alla att se. Följ Edboms och Staffans kommentarer!

    Swahilibob: Tack… jag och Edbom har försökt så gott det bara går, och på sätt och viss så smälter de väl lite in i temat och helheten.

  2. Det kommer bli en så jävla frän artikel!..jag kan flasha lite med mitt ashäftiga liv, ..ja alltså dagen börjar med att gå upp då va .. och sen så byter man blöjor och gör vällling och annat, sen går man ut ur sitt feta radhus och lekar i värsta bling bling sandlådan, om man inte hinner bli bedd att göra något husligt av frun innan. Sen åker man till jobbet i sin asfeta kombibil och e där i 12 timmar till sent på natten, sen börjar det om ..jajjemen living the dream 🙂

  3. glömde det jag skulle skriva egentligen, har räknat å knåpat så gott det går och kommit fram till att om det inte redan varit så är nästa eller näst nästa sittning den gång jag suttit i dina stolar i över 100 timmar, det e tufft

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *