Oops, I did it again

bob-dylan2212november081Igår färdigställde jag Jims Dylanporträtt. Jag hart letat på internet efter ursprunget och upphovsmannen bakom originalfotot men dessvärre ännu inte hittat den information jag söker. Om någon läser det här och vet vem som tagit fotot så får ni gärna kommentera.

Originalet har i sig starka kontraster vilket i regel gör det enklare att skapa bra och effektfulla porträtt, ett knep som många tatuerare älskar att ta till för alla sina porträtt, ofta med hjälp av enkla kommandon i Photoshop. Med hårda kontraster blir arbetet enklare att utföra och motivet blir mer dramatiskt i sig självt. Kolla gärna själva in detta när ni ser foton av tatueringsporträtt och dess orginalbilder. Kontrasten är ofta ställd på max, medan skärpan sänks.

 

felix_portratt02felix01När vi ändå är inne på det här med porträtt kan jag ju passa på att posta resultaten av tatueringarna som orsakade känslostormar hos en av mina läsare för några veckor sedan. Anledningen att Felix huvud ser lite intryckt ut i höger överkant jämfört med originalfotot är att foton är tvådimensionella och inte tar hänsyn till det faktum att Fredriks axel lutar och sluttar bort från linsen och resulterar i en persepktivförvrängning.

 

12november08212november083elvis-forlagaelvis-utlakt

 

 

 

 

 

 

 

Här är också originalfotot som Elvisporträttet gjordes utifrån. Ett tidigt och sällan återgivet foto, fick jag berättat för mig när jag gjord porträttet. Som grädde på moset slänger jag in onsdagens session på Carinas My Little Pony-arm. Jag har helt enkelt tolkat klassiska MyLP-teman på mitt eget vis, med lite enkla Art Nouveau inslag i hår etc utan att för den skull vandra hän från de klassiska förebilderna. Vi har nu börjat färglägga, och ska fortsätta redan om ett par veckor – så jag återkommer antagligen snart med uppdaterade foton. Jag har inte frågat Carina, men jag är ganska säker på att det inte är fråga om en minnestatuering 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *