Tattoo Expo 14 Malmö

Även om nedräknaren på TattoExpos hemsida visar att Värmlandsmässan börjar om drygt fyra timmar när jag skriver detta, så är det alltså i Malmö helgens mässa äger rum och ingen annanstans. Nu vore det alltså läge att återigen ta upp ämnet om mässornas framtid, hur de skulle kunna utvecklas och vad som gör en intressant tillställning. Även tävingarna skulle kunna få sig en törn, fast det slår mig genast att det bara var någon dryg månad sedan jag först tog upp detta ämne, och att jag sedan dess även omskrivit Umeå Tatueringsmässa. Jag skulle känna mig tjatig om jag redan nu fortsatte skriva om dessa tillställningar, vilket i sig pekar på ett annat problem med mässorna; de är många, och de blir allt fler. Visst, alla är i sin sin fulla rätt att ordna mässor. I någon mening är jag av åsikten att mässorna är nödvändiga och fyller någon sorts funktion som forum, trots att jag tycker att de i den form de idag genomförs är ganska långtråkiga. Jag befarar däremot att det kommer bli allt svårare att fylla de många mässorna i vårt trots allt lilla land med meningsfullt innehåll. Är tanken att det ska vara samma artister på alla mässor, år efter år? Visst det finns många nya tatuerare i Sverige, men min erfarenhet är att tidigare utställare i regel har företräde – så även vi, som regelbundet blir tillfrågade av de arrangörer vi tidigare arbetat med (tack för det förresten). Först till kvarn har historiskt varit ett av ledorden i den här branschen (inte sällan understruket med rå muskelstyrka och eller hot). Utländska gästartister kan man iofs fylla sina mässor med och utgör ibland den största behållningen, men även de ska hinna runt på alla mässor runt om i världen; så sett är problemet det samma. Dessutom behöver arrangörerna finansiera deras uppehälle och resa, varför det krävs Svenska utställare som betalar för sig.

Nåväl, jag lyckönskar Petra, Buddha och deras många medarbetare med helgens bestyr. Hoppas det blir en framgångsrik mässa.

Ett svar på “Tattoo Expo 14 Malmö”

  1. Paul på Anatomorph Piercing i Malmö skriver på Helgons forum; ”Under malmös tattoo mässa 10-14 okt har Anatomorph Aesthetic upgrades ensamrätten på piercingar.” Vad jag vet så har Tribe o Barbarella tidigare haft ”ensamrätt” på mässpiercing.. Kul att det händer lite nytt. =)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *