Bodes Hästprank

20120224-211844.jpg

Johnny Bode, Sveriges främsta bedragare i modern historieräkning och tillika framgångsrik grammofonartist under 1900-talet, är känd – eller ökänd – för ett antal mer eller mindre osannolika och i vissa fall troligen uppdiktade upptåg. Ett av de mer kända, och bekräftade spratten, tog plats när han och vännen Thor Modéen skulle på galej på en fashionabel adress i Stockholm. Modéen tyckte synd om korvgubben som stod frusen på gatan nedanför och ville bjuda upp honom på en sup. Bode tyckte det var lika bra att bjuda upp dennes häst med. Sagt och gjort. När länsman senare under kvällen kom för att inspektera festen – som störde grannskapet – ska den gode Johnny ha gömt hästen på en av våningens balkonger.
Johnny Bode skulle ha fyllt 100 år den 6 januari i år (2012) om han hade levt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *