Tävlingen över, ingen gissade helt rätt. Här är svaret!

Först och främst: Tack för alla kreativa bidrag till förra veckans tävling. Det har varit riktigt ett riktigt nöje att läsa alla förslag som kommit in.

Ingen av er har gissat helt rätt, men några har varit nära. De som möjligen känner Timmy vet att han är en riktig jeansnörd, med många års arbetserfarenhet inom denim. Somliga av er känner säkert till Lee-jeansen 101Z. Ni andra kan mycket väl ha googlat fram modellen och kanske snappat upp att det var just dessa byxor som James Dean gjorde berömda på 50-talet. Jag kan tillägga att Timmy själv lärde mig detta när han bad mig göra tatueringen förra torsdagen. Jag har själv precis fått mina första jeans sedan i runda slängar 20 år tillbaks, så jag kan inget som finns att veta om detta klädesplagg.

Och räknestrecken under själva modellbeteckningen? De visar hur många månader Timmy burit sina nuvaranda 101Z utan att ha tvättat dem en enda gång. Tatueringen, är det sagt, ska fortgående uppdateras med såväl månader som ytterligare byxmodell/er.

Eftersom ingen gissat helt rätt så skänker jag Timmy  – som utlovat – en timmas tatueringstid vid hans nästa sittning. Emma, som var först med att lämna ett förslag involverande korrekt byxmodell (men trodde att siffran handlade om hur många par han haft), och för övrigt först med att läma ett förslag över huvud taget, får ett tröstpris, i form av ett exemplar av det spel jag skrev om i föregående inlägg. Välkommen att hämta spelet på studion när du har tid Emma. Grattis båda två!

Till er andra, tack igen, och bättre lycka nästa gång. Det vill säga, om det dyker upp fler motiv som passar tävlingsformen.

14 svar på “Tävlingen över, ingen gissade helt rätt. Här är svaret!”

  1. Ni skulle bara veta, Timmy har järnkoll på det där med jeans, och det finns idé med allt. Han höll nästan en föreläsning för mig. Intressant. Visste inte att det finns så mycket att veta om denim.

  2. Att inte tvätta sina (nya) jeans är ett val man gör för att få rätt slitning på byxan. Det finns lika många teorier om vad som är bäst som det finns människor med otvättade jeans därute. Mina första 101Z av den nyare modellen har just passerat 14 månader utan tvätt (man bör naturligtvis vädra, skaka och borsta sina byxor emellanåt).

  3. Attans. Jag gav mitt svar och sedan pratade jag om det med mina arbetskamrater, varav en sa ungefär: ”Jag har hört att man aldrig ska tvätta jeans, det kanske är hur många månader han haft dem utan att tvätta dem. Eller kanske t o m år!”

  4. Absolut Stefan, jag slänger gärna in en rebus som bonustatuering för vem som helst…. Ja Carina, jag undrade om inte någon skulle gissa rätt till slut. Framför allt kanske någon som känner Timmy.

  5. Nej men, se där ja. Göttans att vinna lit tattoo tid, tack som bara den =)

    Kul att läsa alla roliga o påhittiga förslag, och kan ju som saj att inte äns dom som känner mig var särskilt nära;)

    Vill man tjöta jeans är det bara att rycka tag i mi i nattvimlet o trycka på ”startknappen” så kommer du ha e gött hål i hövve några timmar senare.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *