Läktarkultur

Förra veckan visade jag i ett inlägg upp en konceptskiss inför Lisas nya tatuering. Nu har vi redan hunnit med ett par sittningar på kort tid. Projektet är ganska omfattande, såväl tekniskt som storleksmässigt, men enkelt sammanfattat kan man säga att jag försöker inpränta den känsla och de intryck jag tror att en hängiven fotbollssupporter känner och tar när hon eller han står på sin sektion av läktaren med hundratals likasinnade. Jag skriver ”tror” eftersom jag själv inte är särskilt intresserad av sport och supporterkultur, åtminstone inte på ett sådant sätt. Fenomenet som sådant kan jag ju hur som helst intressera mig för. Jag har fått lyssna på Lisas besrkivning av sina intryck, och tagit del av hennes samlade läktarfoton. Mitt mål är att göra en tatuering som skiljer sig från de ”vanliga” fotbolls-ärmarna i gråskalekollage som byggts upp av porträtt av någon gammal lirare, några emblem och flaggor, samt slogans och årtal, lite huller om buller.

Projektet är av karaktären ”svårt att tyda och förstå under uppbyggnaden”, men jag lägger ändå ut foton här på bloggen eftersom det är ett för mig väldigt intressant jobb.

Och, ännu en gång, som jag redan påpekat i förra inlägget om tatueringen, jag lägger inget värde i det faktum att Lisa är IFK-supporter (vilket kommer reflekteras i den färdiga ärmen) och undanbeder mig kommentarer av fotbollspolitisk karaktär.

4 svar på “Läktarkultur”

  1. Med den där ärmen kommer hon bli drottning på läktaren!!! Kul med täta inlägg på bloggen, alltid en stämningshöjare när man ser en ny rubrik till morgonkaffet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *