Nytt år, inga löften.

Jag avger inte nyårslöften. Inte av princip, utan mest för att det på inget sätt känns mer relevant att avge ett löfte bara för att ett nytt år randas. Däremot så innebär ju 2010 starten på ett nytt system för mitt arbetsschema och mina bokningar. I och med detta kommer jag också försöka lägga upp bilder av pågående arbeten på ett annorlunda sätt. Eftersom jag startar alla ”stora projekt” på fredagar i fortsättningen kommer jag försöka att skriva ett litet inlägg om veckans eventuella nya projekt i anslutning till att det påbörjas. Senare foton av samma arbete kommer sedan länkas till detta ursprungliga inlägg där en nykommen läsare kan uppdatera sig om upptakten till arbetet i fråga. Uppföljande foton kommer därmed att kommenteras sparsamt eller inte alls i fortsättningen.

 

LeChuck_blogg

 

 

I fredags var Rham hos mig dels för att avsluta sin tatuering av LeChuck (från Lucasarts spelserie Monkey Island), dels för att påbörja en ny tatuering: ett motiv med seriefigurerna Sam & Max. Steve Purcell tecknade serien om frilanspoliserna under slutet av 80-talet. Sam är en klartänkt hund som löser kniviga fall tillsammans med sin våldsamma sidekick, kaninen Max. För många är karaktärerna mer kända genom det spel som utvecklades av LucasArts; Sam & Max hit the road. Purcell medverkade också till detta spels manus, ett av spelvärldens i särklass roligaste äventyr någonsin.

sammaxMotivet skulle vara tydligt inspirerat av omslaget till nämnda spel. Med andra ord så skulle det föreställa Sam och Max på något sätt i eller med sin polisbil, en Desoto från 1960. Eftersom motivet skulle förpassas till en underarm så bestämde jag snart att bilen skulle få en underordnad roll till förmån för karaktärerna. Tentakeln på baksidan av armen, under armbågen, hör inte till Sam & Max, utan är den rosa tentakeln från ett annat fantastiskt LucasArt spel: Day of the Tentacle. Rham ville ha med denna på sin arm och den har alltså inget att göra med resten av underarmen utan kommer utgöra ett eget fristående motiv.

 

 

 

Sam_Max_blogg1

Härnäst ska jag försöka sammanställa ett snabbt fotoinlägg från 2009 års absolut sista sittningar samt omvandla mitt inlägg om mina bokningsregler/system till en permanent sida. Gott nytt år allihop.

Ett svar på “Nytt år, inga löften.”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *