Venetianska masker

För Marits teatermasker ville jag testa en känsla av venetianska karnevalsmasker. Ett stänk Barock och lite  Commedia dell’arte i mixen, sÃ¥ blev resultatet detta efter första sittningen. Den glada masken ska gÃ¥ i en guldton som drar mot rött, medan den ledsna masken är tänkt att ha en nyans av ärgad koppar som kilar iväg mot grön.

Kaprifoler

Katharina har som motiv valt en för tatueringar något ovanligare typ av blomma; nämligen kaprifoler. Jag tycker om blommor och växtornamentik över lag, och när man får testa något man inte gjort förut känns det extra kul.

Marinas pinuppa

Marinas pinuppa började igår natt som en helt annan skiss. När jag vaknade i morse kände jag att jag var tvungen att göra en helt ny variant, och det var den som till slut blev en tatuering. En hel del av skuggorna kommer läka ut subtila och kontrasterna bör därför öka i slutresultatet.

Ett år med nya bokningssystemet

Jag har nu arbetat i runda slängar ett år med mitt omvända bokningssystem. I all korthet kan jag sammanfatta systemet som väl fungerande; rent av bättre än jag hade vågat hoppas på. Min arbetsrytm är mer regelbunden. De riktigt galna arbetsperioder som brukade dyka upp med jämna mellanrum förr om åren har minimerats, om inte försvunnit helt. Jag känner att jag har mer kontroll över mitt schema, och det har blivit enklare att planera, fortsätta och avsluta varje enskilt projekt. Det enda problem som uppstått är att efterfrågan fortsatt verkar vara större än tillgången (vilket ju var en av anledningarna till att jag införde systemet) detta trots att jag försöker vara restriktiv med vilka projekt jag tar in i mitt register. Det inkommer helt enkelt fler intressanta anmälningar än jag i dagsläget hinner påbörja. Än så länge har jag inte avskrivit några inkomna och accepterade anmälningar, eftersom jag vill ge allas idéer  en ärlig chans att utvecklas till faktiska projekt/tatueringar. Vissa personer har därför tvingats vänta i upp till ett år vid det här laget, något jag beklagar. Samtidigt så kan jag på inga sätt garantera att  alla tatueringar blir påbörjade. Det jag kan lova är att jag säger ifrån om jag inte vill ta mig an motivet överhuvud taget, så att folk inte behöver vänta helt förgäves. Min intention är, och har hela tiden varit, att jag ska försöka hinna med alla inkommande projekt som lockar mig. Med det sagt så kan jag komma att nå en punkt där jag känner mig tvingad att gallra i registret, för att inte hålla mina potentiella klienter på spänd lina allt för länge. Jag vill passa på att påminna alla som känner att de väntat länge, eller rent av för länge, att de självklart när som helst kan dra tillbaks sin intresseanmälan. Det är bara att höra av sig i så fall. Jag hoppas på förståelse för situationen, och att ingen tar illa vid sig för att de får vänta. Det finns inte många andra sätt jag kan göra detta på, om jag ska slippa återgå till det lätt kaosartade system jag använde förut, när alla projekt påbörjades, och allt för få avslutades.

Avslutningsvis vill jag upplysa om att det nu är ett bra tag sedan jag skickade ut mina sms till anmälda klienter, men jag försäkrar er att ni alltså finns kvar i registret och i mina planer, och att jag ganska snart kommer höra av mig på endera sätt.


Älva tolv

Linn kom till mig genom sin bror, som jag tatuerat en längre tid vi det här laget. Hennes referens, föreställande en älva på huk låg till grund för min studie/skiss, och sedan tatueringen. Under processen kände jag oförklarliga vibbar av sydeuropeiska thriller-serier från 60- och 70-talen, och av någon anledning Brigitte Bardot, vilket antagligen satt spår i arbetet.

Klart arbete om ca 2 timmar till.