ParadisfågelEtt nytt större fågelprojekt har seglat in. Hannas paradisfågel ska gå i kalla nattfärger och motivet ska en dag krönas av ett norrsken i bakgrunden. Rosbladen som följer fågeln genom luften blir djupt röda, en färg att exponera fågelns blå och gröna nyanser mot. Motivet har färdiga konturer till hälften, men med mina grå skisslinjer på plats kommer resten att gå undan nästa sittning. Skissen klistrar jag in här för referens.

Fenixrygg

Det ser klart ur för vem som helst utom mig. Jag har ytterligare 3-4 timmars småpillande. Det som behöver jobb är sådant som kontrastkonturer, lite artiklar och något mer svärta runt huvudmotivet.


Brightlights

Regina täckte över en gammal tatuering hos mig tidigt i somras. Nu har vi tagit tag i att täcka över ytterligare en liten tatuering på hennes axel. Som referens hade hon två bilder. Ett foto av Golden Gate bron, upplyst, och ett foto av några skyskrapor i nattmörker. Utifrån dessa skissade jag upp en liten bit av en stadskärna som ska bli fint upplyst i nattmörker när vi väl är klara.

Borta från studion och planerade gästarbeten i Stockholm och Malmö


Arbetsveckan som just inletts (26-30e Oktober är våra berörda öppettider) är jag borta från studion för att bland annat lansera ett nytt brädspel på en mässa i Tyskland. Jag är tillbaks som vanligt igen från och med tisdag 26/10.
Jag kommer också vara borta V.45. Jag gästarbetar då på Swahiili Bobs i Stockholm.
I början av nästa år, 17-21/1 2011 arbetar jag på Hjärtat av Guld i Malmö.
Den som är intresserad av att boka arbete under dessa perioder, i respektive stad, kan höra av sig, på valfritt sätt, då dessa tider faller utanför mitt vanliga bokningssystem.


Läktarkultur

Förra veckan visade jag i ett inlägg upp en konceptskiss inför Lisas nya tatuering. Nu har vi redan hunnit med ett par sittningar på kort tid. Projektet är ganska omfattande, såväl tekniskt som storleksmässigt, men enkelt sammanfattat kan man säga att jag försöker inpränta den känsla och de intryck jag tror att en hängiven fotbollssupporter känner och tar när hon eller han står på sin sektion av läktaren med hundratals likasinnade. Jag skriver ”tror” eftersom jag själv inte är särskilt intresserad av sport och supporterkultur, åtminstone inte på ett sådant sätt. Fenomenet som sådant kan jag ju hur som helst intressera mig för. Jag har fått lyssna på Lisas besrkivning av sina intryck, och tagit del av hennes samlade läktarfoton. Mitt mål är att göra en tatuering som skiljer sig från de ”vanliga” fotbolls-ärmarna i gråskalekollage som byggts upp av porträtt av någon gammal lirare, några emblem och flaggor, samt slogans och årtal, lite huller om buller.

Projektet är av karaktären ”svårt att tyda och förstå under uppbyggnaden”, men jag lägger ändå ut foton här på bloggen eftersom det är ett för mig väldigt intressant jobb.

Och, ännu en gång, som jag redan påpekat i förra inlägget om tatueringen, jag lägger inget värde i det faktum att Lisa är IFK-supporter (vilket kommer reflekteras i den färdiga ärmen) och undanbeder mig kommentarer av fotbollspolitisk karaktär.

Amaterasu färdig

Ett par timmar till och sen blev det här motivet klart. För mer information om motivet och tatueringen, se föregående inlägg genom att klicka etiketten nedan.