5 år har gått sedan sist.

Jag funderar på att ta upp bloggen igen. Branschen har utvecklats och ställts på ända rejält under de 5 år som gått sedan jag senast skrev något här; intressanta iakttagelser har gjorts – analyser i mitt huvud kanske måste komma ut. Trampstamps har återuppstått om än på framsidan av kropparna, Sverige räknar yrkesverksamma tatuerare i tusentals och jag lämnade Buzzstop 28 efter mig redan för tre år sedan för att satsa på en ny privat studio  – Stormkungen – som kommer stå klar nu i höst/vinter. Jag var helt enkelt klar med att äga en vanlig studio, 0ch framför allt med att hantera personalfrågor och driva studio för andra medarbetare. Det gör nog andra bättre. Eller inte, vad vet jag. Studion finns kvar i sin härlighet och drivs numera ensamt av Marika med medarbetare.

Är orolig att framstå som allt för gnällig dock, nu när jag fyllt 40 år i livet och snart 20 som tatuerare. Mången redan småbittra tatuerare likt mig själv har blivit gubbgriniga och ganska tråkiga med åren. Jag försöker tänka på att inte bli sådan, även om världen och tiden gör det svårt. Allt färre människor läser texter som består av mer än 50 tecken, så en podcast eller videoblogg kanske är mer i tiden? Jag funderar på detta och återkommer. Sitter ändå smått rastlös i den härliga solen, på en överraskningsresa min flickvän unnade oss båda i och med att jag klev in den riktiga medelåldern förra veckan.

På att-göra-listan står bland annat att flytta alla inlägg från den här adressen och sammanfoga dessa med hemsidan jag nu för tiden kallar min. Den hittar ni på www.thatbathtubguy.com, där även all info om var jag arbetar för tillfället, aktuell kontaktinfo och  länkar till mina olika sociala media och arbetsfoton finns. Jag kommer nog vid tillfälle även göra en liten sammanfattning av de mest intressanta tatueringar som jag startat och avslutat under dessa de mörka åren av denna blogg som passerat senaste halvdecenniet. Det är ju trevligt att långt i efterhand kunna följa sin egen utveckling, om inte annat. Om du mot förmodan läst ända hit, grattis – du är en läsande människa. Eller AI.

 

 

Bloggen fryst

Jag har tyvärr tvingats inse att de flesta idag spenderar i princip hela sin internetnärvaro på Facebook. Detta, i kombination med det faktum att jag har allt mindre tid över att producera något vettigt i textväg att publicera här på bloggen, sprunget ur en allmänt sinande tillgång på tid, har fått mig att besluta att officiellt ”frysa” min blogg.

Med detta menar jag bara att jag tills vidare – och detta verkar ju gällt sedan några månader nu (;   – inte kommer göra fler inlägg här. Detta kan ändras om omständigheterna och förutsättningarna framöver kommer att se  annorlunda ut. Jag låter däremot bloggen ligga kvar ute på internet, i den händelse att någon finner inlägg eller sidor läsvärda. Likväl bevakar jag bloggen och kommer besvara eventuella kommentarer.

Foton publicerar jag tills vidare på Facebook respektive vår hemsida.

Jag återkommer säkert här en dag. När behovet finns, inifrån mig eller utifrån något annat.

/Erik

Frånvaro

Förutom min långa frånvaro här på Bloggen så kommer jag att vara borta från studion V.37 (11-15 september). Tillbaka som vanligt igen från tis 18/9.

Sommar

Nu vankas det sommartider även om vädret säger annat. I år blir det som förra sommaren och året innan det; jag jobbar på de som hör av sig och vill ha något gjort. Framför allt kommer jag att fortsätta på pågående projekt, men även kunder som har önskemål om mindre arbeten (arbeten som inte kräver tidvis av förberedelser och planering) är välkomna. Som regel bokar jag sommartid inte längre fram än en vecka i stöten, så hör av er några dagar innan ni skulle vilja ha en tid. Ni är välkomna att kontakta mig på något av de kontaktsätt ni må ha tillgång till. Jag svarar så fort jag kan, efter bästa förmåga. Om förfrågningar uteblir kommer jag att annonsera dagar jag önskar jobba påmin facebookgrupp för ändamålet, precis som tidigare år. Om du inte är med där och skulle vilja gå med i denna grupp, gör så här: sök upp ”lediga tider hos Erik på Buzzstop 28” på facebook, läs genom villkoren (under ”Om”) och ansök ifall du anser att det passar dig.

 

En god sommar önskas er allihop.

Foton från förra året

Min långsamma takt här på bloggen fortsätter. Om jag får mer tid över, kommer bloggen att fyllas mer regelbundet, men tills dess låter jag den leva vidare med små uppdateringar då och då.

Här följer några foton av pågående jobb – i vissa fall nu avslutade – som jag under hösten hade tänkt att lägga ut, men som alltså inte publiceras förrän nu.

Trädgården

Therese ville täcka över ett gammalt lodjur och få en hel dryg arm prydd av blommor. Det har gått lite inflation i dekorativa blomsterarrangemang senaste åren, så att variera sig är idag något av en utmaning varje gång. I den aktuella kompositionen har jag utgått från en tanke om att befinna sig – näst intill liggande – på marknivå och se upp mot en klar himmel, därav det lite snåriga underifrånperspektivet med några grenar magnolia längst upp, När tatueringen väl är klar kommer dessa ses mot en klarblå himmelsfärg. Fotonas dåliga kvalitet kommer sig av att en mobiltelefon använts.

Dagens jobb, Cheech and Chong

Har idag jobbat på Dennis Cheech and Chong-bröst. Jag har fått väldigt fria händer. Idén och utgångspunkten är att försöka skapa något som till slut för tankarna till någon sorts screentryckt affisch från 70-talet.

Ny medarbetare sista kvartalet 2011

Mot slutet av året kommer vi att bli med ytterligare en ”Emil”. Det är Emil Edge, som nu jobbar på Fisheye Ink, som kommer ansluta till vårar lilla arbetsgäng. Kolla in hans hemsida och arbeten. Där finns också info om en mail-lista för de som vill planera in att starta något arbete direkt när han kommer ned till Göteborg. Exakt datum för Emils start hos oss är inte fastställt, men det bli någon gång under sista kvartalet i år. Vi hälsar redan nu Emil Edge välkommen.

Hemsidegalleriet uppdaterat

Jag har lagt till runt 20 nya avslutade verk i mitt galleri på hemsidan. Följ länken till hemsidan och klicka er fram till Tatuerare-Erik- Galleri.

Förutom dessa sitter jag på en mängd foton på nystartade och fortsatta projekt. När jag hittar tid kommer jag publicera dessa här på bloggen. Det verkar som att jag kommer behöva vara snålare med de kommenterande orden i mina fotoinlägg, om jag ska hinna med att uppdatera någorlunda regelbundet, men jag kommer försöka att fortsätta kommentera vissa av mina jobb.